Marmercomposiet vensterbanken gebruikersvoorschrift

Marmercomposiet vensterbanken — Toepassing, Montage, Reiniging & Onderhoud Lees deze bijsluiter zorgvuldig door!
Deze bijsluiter is slechts een beknopte opsomming van de meest belangrijke aandachtspunten m.b.t. uw vensterbanken.

Toepassingen
■ Onze marmercomposiet vensterbanken zijn enkel geschikt voor binnen gebruik.
■ Marmercomposiet is krasgevoelig. Wij raden u aan om geen scherpe voorwerpen, zoals bijvoorbeeld sleutels, of metalen voorwerpen, op de vensterbanken te leggen.
■ Let op met het verschuiven van voorwerpen zoals bijv bloempotten. Schuif deze niet over de vensterbank, maar til deze op. • Vensterbanken zijn geen zitplek, en zijn niet geschikt om op te gaan staan.
■ Wij raden u aan geen vloeibare stoffen op de vensterbanken te plaatsen. Dit om te voorkomen dat deze omvallen en de vensterbank verontreinigen.

Montage
■ De ondergrond dient vlak en schoon te zijn.
■ De vensterbank goed ontvetten met aceton. Mocht u een ander ontvettend product willen toepassen, let u er dan vooral op dat dit product geen zuren bevat.
• Onze marmercomposiet vensterbanken kunnen gemonteerd warden in specie of mortel, tegellijm of kit. Voor het monteren in de specie, raden wij u aan de onderkant van de vensterbank in te smeren met tegellijm. Dit zorgt voor een betere hechting.

Reiniging
■ Mocht er onverhoopt een verontreiniging optreden, dan raden wij u aan om de vensterbanken direct te reinigen.
■ Reiniging van de vensterbanken dient te worden uitgevoerd met materialen die zuurvrij en vetvrij zijn. Bij voorkeur eerst met water het vuil proberen op te lossen. Na reiniging even droogmaken.

Onderhoud en bescherming
LET OP. Voordat u de bescherming gaat toepassen. In specie gezette oppervlakken ca. 6 tot 8 weken laten drogen. In lijm gezette vensterbanken ca. 3 tot 4 weken laten drogen. Deze droogtijden zijn richttijden, door weersomstandigheden en of seizoen invloeden kunnen de droogtijden sterk variëren. In deze periode reinigt u de vensterbank met lauw schoon water. Om tussentijdse vlekken te verwijderen gebruikt u de HMK R55 of de HMK R52.

U kunt dit gebruiksvoorschrift ook als PDF downloaden: